אין זו השנה הראשונה שלכם בקנדה. מה צריך לעשות בחמש השנים הבאות?

חייכם החדשים בקנדה התחילו איכשהו לחזור למסלולם כעבור מספר חודשים? הגיע הזמן לבצע כמה מהלכים אסטרטגיים J

בניגוד למדינות פוסט-סובייטיות, ביבשת האמריקאית בבעלות כל משפחה כמעט יש מכונית, ולעתים קרובים יותר מאחת. מסיבה זו רשיון נהיגה הנו חיוני עבורכם. תצטרכו להשיג רשיון (או אם יש לכם כבר רשיון נהיגה שהופק במדינה אחרת – לאשררו). הדרישות למעבר טסט משתנות בהתאם למחוז. מסיבה זו, התיעצו עם מורה לנהיגה (בדפי זהב במדריך הטלפונים).

במידה שטרם מצאתם עבודה, או אם עבדתם בעבודות מזדמנות בלבד, עליכם לחפש ברצינות עבודה קבועה, מעניינת, עם משכורת גבוהה. הצעות עבודה מתפרסמות בעיתונים מקומיים, אז עברו עליהם וחפשו. באפשרותכם גם לצור קשר עם מרכז שירות קנדה (SCC). מקצועות מסוימים דורשים רישוי קנדי. אם יש לכם מקצוע כזה, צרו קשר עם משרד ההפניות למיומנויות זרות (FCRO) כדי לאשרר את רמת המקצועיות כפי שנקבעה בתעודתכם.

לבסוף, אם אתם חיים בקנדה במשך למעלה משלוש שנים, הגיע הזמן לקבל אזרחות!

כשהגעתם לקנדה לפני שלוש שנים, קרוב לודאי שלאחר חודשים ספורים קיבלתם מעמד של תושבי קבע. בהנתן מעמד זה, כמעט שאינכם מופלים בזכויותיכם ביחס לאזרחים קנדיים: יש בידיכם את מרבית הזכויות שיש להם, מותר לכם לנוע בחופשיות, לסוע אל מחוץ לקנדה ולשוב. אולם בהיותכם תושבי קבע (ולא משנה במשך כמה שנים), אתם נותרים אזרחי מדינה אחרת, ואין באפשרותכם לקחת חלק בבחירות (לא כמועמדים ולא כבוחרים).

למעשה, לא כל-כך קשה להשיג אזרחות קנדית. לשם-כך עליכם להיות בעלי מעמד של תושבי קבע, לחיות בקנדה במשך למעלה משלוש שנים, להיות דוברי אנגלית, להכיר את המנהגים, החוקים וההיסטוריה הקנדיים (יהיה עליכם לעבור מבחן מיוחד), להיות מעל גיל 18 ולבסוף, לקחת באופן אישי חלק בטקס קבלת האזרחות הקנדית (להשבע).

והנה הגעתם: ברוכים הבאים לקהילת אזרחי קנדה – אחת מהמדינות המפותחות והדמוקרטיות ביותר בעולם!

שאלות כלשהן? זקוקים למידע נוסף בנושא זה? צרו עמנו קשר ונעזור לכם ללא ספק!

מציאת עבודה

ניתן לפנות ל- SCC או להתקשר ל- 1-800-935-555. במקרה והמקצוע דורש רישיון קנדי יש לפנות ל- FCRO או להתקשר- 1-800-926-9105

קבלת אזרחות

אזרחות קנדית ניתן לקבל רק לאחר 3 שנים של מגורים בקנדה. לקבלת מידע מפורט יש לפנות על CIC

בטלפון: 1-888-242-2100

דרישות  לקבלת אזרחות קנדית:

– גיל 18
– לקבל מעמד של תושב קבע (Permanent Resident)
– להתגורר בקנדה לפחות 3 שנים
– לשלוט בשפה האנגלית ו/או הצרפתית ברמה סבירה, להכיר את התרבות ומנהגים המקומיים ולהכיר את החוקים הבסיסיים ברמה של אזרח קנדי סביר.
– יש לעבור באופן אישי טקס קבלת האזרחות (השבעה)